VARFÖR STRESS OCH NEGATIVA TANKAR RUBBAR OSS!

De flesta av oss strävar nog helatiden, precis som våra kroppar, efter att upprätthålla balans. Men med dagens stress och negativ energi kan det ibland bli svårt. För i våra kroppar pågår hela tiden biokemiska processer som får energi och näring från våra tankar, omgivning och av den mat vi äter.

För våra magiska kroppar är ju byggda av miljontals celler, som hela tiden bytts ut och byggs upp av den näring vi får i oss. Det pågår alltså ett litet eget kretslopp i vår kropp precis hela tiden. Precis som med naturen och miljön. Allt har sin lilla gång, OM inte något rubbar den.

Naturens kretslopp!

För naturens del är det miljögifter och miljöförstöring som rubbar kretsloppet. För våra kropper gäller detsamma egentligen, eftersom den mat vi äter förmodligen någon gång varit i kontakt med naturen; flygplan åker över en gräsäng och släpper avgaser, kossan äter gräset, DU äter kossan. Ett av miljoners miljoners exempel.  Är Ni med? 🙂

Men det är mer än så! Det är inte bara det fysiska som kan rubba oss, utan även olika energier påverkas oss. För vad är celler byggda av? Jo, av atomer. Och vad är atomer gjorda av? Jo, energi!

Typ såhär:

Kvarkar som är små, små laddningar  bildar atomer,  och dessa i sin tur bildar molekyler, som sedan bildar celler.

Celler bildar i sin tur cellvävnad, som bildar→ organ→ som bildar organsystem, som bildar människokroppen → Alltså DU = ENERGI!

Är ni med?

ALLT är alltså byggt av energi, och energi kan vara positiv eller negativ. Och om vi människor proppar i oss giftig mat, giftig hudvård, omger oss av miljögifter och dessutom stressar och tänker negativa tankar, ja då rubbas kretsloppet, det vill säga balansen!

Ganska rimligt eller hur? 🙂

Tre postiva tankar för varje negativ tanke!

Så tänk dig själv bara, du tänker 1000- tals tankar om dagen, och säg att 80% av dessa är negativa, det är klart din tillvaro påverkas. Så försök komma undan negativa tankar och miljöer. Jag läste i en bok, nu kommer jag inte ihåg vilken, men en bra övning är att försöka tänka tre postiva tankar för varje negativ tanke du upptäcker.

– Prova! Jag lovar att det känns bättre, det blir lättare att vara med sig själv då!

Sen har väl de flesta hört talas om attraktionslagen, boken  “the secret” och tankens magiska krafter? 🙂

Häftigt eller hur? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s